Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/cfp-media.dk/lean-startup.dk/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5760
Vælg en side

En ting jeg ofte bliver spurgt om, er om Lean Startup kan anvendes på større organisationer og ikke kun i startups – og svaret er enkelt – ja det kan det!

For at tydeliggøre dette, vil jeg introducere dig for et af de bedste eksempler der endnu findes, nemlig General Electric.

General Electric har indset vi i dag befinder os i en verden, der bevæger sig hurtigere end nogensinde før hvor kundernes ønsker og krav, er i centrum. For at tilpasse sig disse forhold, har de skabt en ny teknik kaldet ”FastwWorks”. Teknikken bygger på Lean Startup og er i General Electric blevet implementeret af Eric Ries. Derfor er der tale om de samme redskaber som ses i Lean Startup, blot skaleret op til en stor organisation.

Det første forsøg på at implementere ”FastWorks (Lean Startup)”, har været i udviklingen af et ny high-end køleskab. Tiltaget blev starter tilbage i 2013, hvor et mindre team blev sat på opgaven, med et lille budget og en kort tidsramme. De fik 3 måneder, til at udvikle et funktionsdygtigt produkt og 12 måneder til at have en produktion klar.

Normalt ville udviklingen ske med udgangspunkt i den traditionelle vandfaldsmodel, men i dette tilfælde, ville kunderne blive inddraget under udviklingen.

Resultatet blev et ”Minimum Viable Product”, som kunderne ikke kunne lide, men denne feedback, kunne de anvende til videre udvikling. Altså har de her været igennem Ries ”Build-Measure-Learn” loop og modtaget den nødvendige feedback, længe før de normalt ville.

Dette loop har de været igennem igen og igen, hvilket i januar 2014, førte til positiv respons blandt kunderne. Udviklingen er dermed forsat og tidligere i år udgav de en nyere model, som de har kunne udvikle på under halvdelen af den normale produktionstid, samtidig med de har fordoblet deres salgstal.

Samtidig udtaler Vice President of technology, Kevin Nolan, at General Electric med “FastWorks” har lært at “speed” og åbenhed overfor deres kunder, er deres konkurrencemæssige fordel.

Foruden deres ”FastWorks” erfaring med dette produkt, har Ries undervist adskillige medarbejdere hos General Electric, som planlægger at udvide programmet så det omfatter op mod 5000 ansatte og de kan lancere hundrede af ”FastWorks” projekter i 2015.

Dermed har General Electric og Eric Ries vist at Lean Startup, forklædt som ”FastWorks”, kan fungere i en stor organisation, såvel som i et startup. Har du et spændende lignende eksempel, er du mere end velkommen til at skrive om det nedenfor.